Taart uit de blender, is zo klaar! Met recept voor bloemkool Roquefort taart.

Taart uit de blender, is zo klaar!  Met recept voor bloemkool Roquefort taart.

Taart uit de blender, is zo klaar!

‘Wat is dit?’, vroeg mijn man vanmorgen toen hij de magnetron opende. Ik keek in een schaaltje met een goudgele dikke substantie. ‘Geen idee’ zei ik naar waarheid. Even later begon het te dagen. Het was een vergeten onderdeel van de hartige taart die ik gisteravond bakte uit Taart uit de blender. Mixen, in de oven zetten klaar Guillaume Marinette (Karakter Uitgevers 11,99 euro)

Taart uit de blender gaat uit van een prachtig gegeven: doe alles in een blender, maal het fijn, schenk het in een bakvorm, laat 10 minuten staan zodat zich 2 lagen vormen: bodem en vulling, leg er nog wat substantieels op en bak het in een half uurtje bruin en gaar. Met weinig moeite zet je zo een taart op tafel. Zoet of hartig. Ik vind het een subliem idee.

Bovendien lijkt dit sneller dan een pizza of iets anders bestellen en is het veel gezonder.

In het boek raden ze een siliconen bakvorm aan en dat is een goede tip. Ik gebruikte een springvorm. Uiteraard goed ingevet maar daar kleefde het toch wat aan vast. Of zou dat komen omdat ik het boter-melkmengsel was vergeten in de magnetron?

Om je een idee te geven van de taarten die je op deze manier bakt: Praliné chocoladetaart, Kokos & sinaasappelrasp, Kers & pistache, Rabarber & merinque, Tomaat & feta, Courgette op zijn Indiaas, Paprika & ricotta, Ui & gietenkaas of Bloemkool & roquefort die ik maakte met broccoli.

En ondanks dat ik het boter melkmengsel in de magnetron had laten staan, zette ik een smakelijke taart op tafel die écht zo klaar was. Terwijl de taart in de oven staat maak je een salade, dek je de tafel en kun je zelfs nog even zitten. Dat is een nuttig half uur.

Ik vind het een erg leuk boek dat waar maakt wat het je belooft: snel en makkelijk. Ik deel het recept van de bloemkool roquefort taart met je, kun je het zelf zien.

Bloemkool & Roquefort taart uit de blender

6 personen

50 gram boter

50 ml melk

1 middelgrote bloemkool

130 gram geraspte Emmentaler

1 ui, gepeld en in vieren

90 gram volkorenbloem

100 Roquefort

5 eieren

30 gr olijfolie

Zout en peper

*Verwarm de boter met de melk in de magnetron zodat de boter smelt. Snijd de harde stronk van de bloemkool en was de roosjes. Snijd vier plakken af en houd die apart.

*Doe 240 gram bloemkool, de geraspte Emmentaler, de ui, het volkorenmeel, ¾ van de Roquefort de eieren en het botermengsel in de beker van de blender. Mix alles tot een glad beslag.

*Verwarm de oven voor tot 180 graden. Schenk het beslag in een taartvorm en laat 10 minuten rusten.

Verdeel de vier plakken bloemkool over het beslag, verkruimel het achterhouden ¼ deel van de Roquefort erover en besprenkel met olijfolie. Bak 30 minuten in de oven.

.