Het nieuwe Forest Feast kookboek

Het nieuwe Forest Feast kookboek

Het nieuwe Forest Feast kookboek

Een kunstenares die een kookboek maakt, dat levert een bijzonder fraai boek op. Een boek dat een feest voor je zintuigen is. Te beginnen met je ogen. Die worden gestreeld door de uiterst kleurrijke fotografie en vrolijke tekeningen van de ingrediënten. Het bonte geheel maakt vrolijk. Dit alles is van toepassing op: Het nieuwe Forest Feast kookboek, simpele vegetarische menu’s om te genieten met familie en vrienden door Erin Gleeson (Fontaine uitgevers. 24.95 euro).

Erin Gleeson is van huis uit fotografe en kunstenares. Vanuit de hectische omgeving van New York verhuisde zij naar een boomhut in de bossen nabij San Francisco. Hier begon zij haar foodblog The Forest Feast. De verrukking en verwondering over die totaal andere omgeving voel je in dit boek. Door de foto’s van de omgeving en de gerechten. Echt een feestje waar je blij van wordt. Eerder schreef zij Het Forest Feast kookboek (2014)

In Het nieuwe Forest Feast kookboek geeft Erin tips hoe je op eenvoudige wijze een feestetentje of cocktailparty van hapjes, maaltijden en drankjes voorziet. Dat doet ze op een ogenschijnlijk heel eenvoudige manier die echter tot een bijzonder fraai resultaat leidt. Heel fijn voor wie een etentje of feestje wil geven en met de handen in het haar zich afvraagt: hoe doe ik dat? Aan de hand van diverse feest hoofdstukken voor een verschillend aantal personen – o.a. zomerfeest, brunch, picknick, zomerlunch, herfstfeest, coktailparty, vegan en glutenvrij etentje, winterfeest, feestdagen coktailparty, feestbuffetten en een doordeweeks etentje – geeft zij recepten van drankje, hapjes en gerechten. Alles kenmerkt zich door eenvoud met een zeer verrassende twist. Ik noem olijven in deeg, radijsjesboter, polentapizza’s, pompoenlasagna, perencider met rum, watermeloendrank met munt, robijnrode mimosapunch of pittige chocolade-amandelen. De onorthodoxe weergave van de receptuur is beslist anders dan anders. Stapsgewijs en heel beeldend, met tekeningen en foto’s, wordt in korte bewoordingen het recept uitgelegd. Je kunt maar één ding concluderen: makkelijk, dit kan ik.

Ik maakte uit het hoofdstuk saladebuffet de Marokkaanse wortelsalade die eenvoudig maar toch heel erg verrassend en lekker is. Ik geef je het recept:

Nodig

5 middelgrote bospeentjes, in dunne plakjes geschaafd

100 gram gekookte quinoa

50 gram goudgele rozijnen

45 gram pepita’s

75 gram kikkererwten

3 el gehakte peterselie

3 el gehakte munt

Dressing

1 el apelazijn

1 el ahornsiroop

¼ tl gemalen komijn

3 el olijfolie

Bereiding

Meng alle ingrediënten losjes door elkaar en dien op.