logo boonappetit

ZTRDG Een tas vol lekkers

ZTRDG Een tas vol lekkers

ZTRDG Een tas vol lekkers

 

Afgelopen vrijdag kreeg ik van ZTRDG twee tassen thuisbezorgd. Vol verwachting pakte ik ze uit. Gehakt van dubbeldoel koeien =melk en daarna vlees, ham van het Livarvarken, bont gekeurde wortels, hangop, twee soorten jam, chocopasta met hazelnoten uit Friesland, biologisch gerookt ontbijtspek, eitjes van blije kippen, grof desembrood om zelf nog even af te bakken, prei, appels, sap en water. De inhoud  verraste me, het was erg veel lekkers van de beste adressen. Maar is dit de zoveelste maaltijdtas? Er zijn er al zoveel. Ik vroeg het hoe en waarom aan René Brink van ZTRDG.

Hij vertelt: ‘ZTRDG is zeven jaar geleden door Willem Groeneveld gestart als online magazine om aandacht te vragen voor lekker eten én de producenten daarvan. Telkens kreeg hij van lezers de opmerking dat al dat lekkers van die producenten veel tijd kostte om zelf bij elkaar te scharrelen. Het kost immers best veel tijd om alle adresjes af te gaan. Dat probleem wilden ze bij ZTRDG oplossen. Zelf koken met de beste ingrediënten van kleinschalig producenten. Voor ons is het een sport om pure producten binnen een etmaal, volrijp bij de mensen thuis te krijgen, vandaag bezorgd is gisteren geoogst of gevangen. Daar staan we voor. Behalve deze ingrediënten geven we op onze site ook recepten en inspiratie voor seizoensgebonden receptuur waarvoor je de ingrediënten met één muisklik bestelt. De verhalen van de producenten staan ook op de site van ZTRDG zodat je weet wat je eet, en behalve het eten ook de verhalen kunt delen. Want als je met aandacht eet, smaakt het beter. Als je met aandacht luistert, hoor je meer. En als je met aandacht leeft, wordt alles mooier.’

Het grote verschil met bijvoorbeeld Hello Fresh is dat je de recepten zelf kiest en aanklikt of losse ingrediënten bestelt. Precies dat wat jij wilt. Ook hoef je geen abonnement af te sluiten, je bestelt wat je wilt en kiest ook zelf het bezorgmoment, in tijdblokken van twee uur. Sympathiek gegeven: in Amsterdam kwam een fietskoerier mijn tassen brengen. Het is beslist een fijn alternatief voor het zelf afstruinen van een biologische markt op zoek naar verantwoord lekkers.

zie www.ztrdg.nl

Geschreven door : Joke Boon