logo boonappetit

Hottie sambal, dat is sambal met een goed gevoel

Hottie sambal, dat is sambal met een goed gevoel

Hottie sambal, geeft een goed gevoel

Wist jij dat je door het eten van sambal een goed gevoel kunt krijgen? Allereerst door het pittige karakter. Het eten van peper veroorzaakt een soort pijnprikkel waardoor de hersenen endorfinen aanmaken. Endorfinen zorgen voor een prettig gevoel. Ook krijg je het warm van het eten van peper.

Maar er is nog een reden: De sambal van Hottie sambal: lekkere biologische sambal van Nederlandse bodem, van lokaal geteelde pepers en ingrediënten en met veel liefde gemaakt.

Lang geleden kwam ik Sita Danser tegen op een biologische markt en proefde ik van haar heerlijke sambal.Onlangs kwam ik haar weer tegen op facebook. Maak jij nog steeds van die heerlijke sambal? Jazeker! antwoordde ze. Ze stuurde me een paar potjes op. En weer was ik aangenaam verrast hoe lekker ze zijn. 

Sita maakt sinds 2004 onder de naam Hottie Sambal verschillende soorten sambal op ambachtelijke wijze. In een klein fabriekje, mengt Sita alle kruiden, pelt ze de knoflook, maalt ze alles en is ze bij het verpakken in potjes en de rest van het proces aanwezig. Ze maakt 6 smaken varierend in pittigheid: Yellow peppers die heel heet is, red hot tomaat (iets minder heet) tomaat massala met heel veel kruiden en paprika laos, een milde sambal die ik royaal bij een tosti eet. Daarnaast is er ook nog rode ui honing en aardappelsambal. Allemaal erg lekker en beslist anders dan de standaard sambals. Prijs varieert van 2,50 – 2,70 euro per potje.

Sita staat met haar potjes op de markt van Amerongen en de potjes zijn te koop op heel veel verkooppunten in het land en op de site kun je zien waar. https://hottiesambal.nl/

 

Geschreven door : Joke Boon