logo boonappetit

Luxe koekjes van eigen deeg +cheescakekoekjes recept

Luxe koekjes van eigen deeg +cheescakekoekjes recept

Luxe koekjes van eigen deeg +cheescakekoekjes recept

Ik denk dat bijna iedereen wel van koekjes houdt. Een koekje bij de koffie of de thee tilt dat meteen naar een hoger plan. Niets zo fijn als een trommel met koekjes in huis te hebben. En zelfgebakken koekjes zijn natuurlijk het allerlekkerst.

Nu ken ik veel koekjes, echt. Ik dacht dat ik zo’n beetje alle koekjes wel had geproefd. Daarom was ik zo verrast door 100 luxe koekjes van eigen deeg. De lekkerste recepten van koekjeskoningin Ellouisa. (uitgeverij Nw A’dam 23.99 euro) Elisabeth Scholten in het dagelijks leven juriste, heeft bakken als hobby. Op haar veelgelezen blog Ellouisacooking heeft ze veel volgers die vooral haar koekjesrecepten zeer waarderen. De koekjes zijn net even anders en lijken wel een samensmelten van culturen: Elisabeth is getrouwd met een Marokkaanse man en de bakgeheimen van die keuken verwerkt ze in haar recepten. Dat levert echt heel bijzondere koekjes op. Verdeeld in hoofdstukken als simpele koekjes, koekjes met nootjes, koekjes met chocolade, Marokkaanse koekjes, no bake en feestelijke koekjes schotelt ze ons 100 verschillende koekjes voor. Ik noem pindakaaskoekjes, kokoshoedjes, duokoekjes, kaneelkoekjes, witte chocoladevlinders, pistachekoekjes, honingkoekjes, sesam-amandelkoekjes, piramidekoekjes, homemade ferrero, pecan fudge en regenboogkoekjes.

Erg creatief en de koekjes zijn wisselend van makkelijk tot wat bewerkelijker om te maken. Ook erg leuk om samen met kinderen te doen.

Ik bakte de cheesecakekoekjes omdat ik dat een geweldige samenkomst van twee lekkere zaken vind. En dat leverde een erg smakelijk, zacht koekje op. Ik mag het recept met je delen.

Cheesecakekoekjes

30 stuks

100 gram roomkaas

60 gram roomboter op kamertemperatuur

120 gram kristalsuiker

1 zakje vanillesuiker

1 ei

165 gram bloem

1 tl bakpoeder

Snufje zout

Extra: poedersuiker

*Verwarm de oven voor op 175 graden.

*Mix de roomkaas en de boter tot een romig mengsel ontstaat, dit duurt ongeveer 2 minuten.

*Mix de suiker en vanillesuiker erdoor en dan het ei.

*Meng bloem met bakpoeder en zout en voeg toe aan het botermengsel. Er ontstaat een plakkerig deeg.

*Maak met behulp van twee theelepels hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

*Bak de koekjes 10-12 minuten tot ze nog licht van kleur zijn. De onderkant moet lichtbruin zijn.

*Laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat afkoelen en leg ze dan op een rooster om verder af te koelen.

*Rol de koekjes door de poedersuiker.

Geschreven door : Joke Boon