logo boonappetit

Oh Baby! maakt zwanger zijn smakelijk.

Oh Baby! maakt zwanger zijn smakelijk.

Oh Baby! maakt zwanger zijn smakelijk.

Wie zwanger is of dat ooit is geweest kent het waarschijnlijk: perikelen rondom het eten tijdens de zwangerschap. Voor de veiligheid van het ongeboren kind mag je niet alles eten én drinken en onder invloed van de hormonen, die door je lijf gieren, kun je misselijk worden of erge trek hebben in zaken die je anders nimmer at. Kortom zwangerschap en eten daar valt veel over te zeggen.

Dat doet Denise Kortlever in Oh baby! op een prettige informatieve en (h)eerlijke manier. Eerder bewees ze in All-day breakfast (2015) en All-day bowls (2016) al dat ze fijne receptuur bedenkt. In Oh baby! De allerlekkerste gerechten tijdens je zwangerschap (Spectrum, 14,99) geeft ze naast recepten ook allerlei handige tips en trucs voor zwangere en pas bevallen vrouwen. Denise weet uit ervaring waar ze het over heeft, want sinds een jaar is ze moeder van zoontje James.

De 47 recepten, die ook na de bevalling en voor niet zwangeren heerlijk zijn, zijn onderverdeeld in praktische hoofdstukken: Feel better: met tips en recepten voor de eerste maanden van de zwangerschap waarbij veel vrouwen zich door hormoon pieken niet altijd even fijn voelen. Ik noem kippensoep en gemberthee op twee manieren, All day cravings: zwangere vrouwen kunnen trek krijgen in de meest vreemde zaken, in dit hoofdstuk recepten voor burgers, pizza van flatbread en een éénpersoons triple chocolat chip cookie, Good for you both: met heerlijke gerechten die je niet voor twee laten eten maar wel goede voedingstoffen voor je baby bevatten zoals lichte zalmpasta met dillericotta of gevulde aubergines op twee manieren, Preggo Proof : met recepten voor zwangerproof filet américain en veilige (want geen rauwe eieren) tiramisu. Het slothoofdstuk is voor als de baby geboren is: Momlife: Voor als je te druk of te moe bent om te koken. Met tips om dubbel te maken en in te vriezen. Heerlijk praktisch allemaal en met een schát aan informatie waar je tijdens een zwangerschap naar kunt snakken. De recepten zijn lekker maar heel maakbaar en goed verkrijgbaar.

Topboek en ook door de prijs een fijn alternatief voor een boeket. En uiteraard ook na de zwangerschap nog volop te gebruiken.

Omdat drinken tijdens de zwangerschap uit den boze is staan er ook fijne alcoholvrije drankjes in zoals de variant op Gin Tonic: Virgin & Tonic.

Ik mag het recept daarvan met je delen.

Virgin & Tonic

Voor 2 glazen

5 el vlierbloesemsiroop

200 ml tonic (Denise gebruikt graag Fever-tree)

2 komkommerlinten

4 schijfjes citroen

2 takjes munt

Extra: ijsblokjes

*Vul twee grote cocktailglazen tot aan de rand met ijsblokjes.

*Schenk de siroop erover en vul aan met tonic. Roer een en verdeel dan de komkommerlinten, citroen en munt over de glazen. Serveer meteen.

 

Geschreven door : Joke Boon