logo boonappetit

Natalie’s Kookboek + recept voor suikerarme ontbijtkoek

Natalie’s Kookboek + recept voor suikerarme ontbijtkoek

Natalie’s Kookboek + recept voor suikerarme ontbijtkoek

In 2014 was Natalie Heemskerk doodmoe ten gevolge van een burn out. Zij ging op zoek naar voeding die haar weer energie zou geven, want met een gezin met vier kinderen moet je nu eenmaal op de been blijven. Op internet ging ze foodblogs lezen en vond die zo leuk dat ze er zelf een begon: Natalieskeuken. Met hulp van haar dochter leerde ze hoe social media werkte en plaatste zij elke dag, behalve op zondag, haar recepten. En dat sloeg aan, al snel kreeg zij veel volgers en lezers die positief reageerden. Dit resulteerde in het in eigen beheer uitgeven van Natalie’s Kookboek op weg naar eerlijk eten (te bestellen via www.natalieskeuken.nl/winkel 24.95 incl. verzenden).

Een kookboek maken is een enorme klus en in dat in eigen beheer uitgeven getuigt van lef. Natalies Kookboek is een mooi uitgevoerd kookboek met fraaie foto’s van Sarah Pastoor, student aan de foto-academie. De recepten zijn wat de ondertitel belooft: eerlijk en niet moeilijk, want volgens Natalie kan iedereen koken. Gezonde no nonsens receptuur, niet moeilijk en bovenal gezond. De recepten bevatten weinig tot geen suiker en zijn een bewustere versie van het vaak ongezondere alternatief. Het is de gezond verstand versie van alle hippe jonge meisjes blogsrecepten die niet altijd even evenwichtig zijn qua voedingswaarde. Via ontbijt, sapjes, salades, soepen, deeg (waarin uitgegaan wordt van speltmeel ‘ik verdraag dat beter’ aldus Natalie), p-dag: waar pasta, pizza, patat en pannenkoeken aan bod komen, doordeweekse-recepten, dippen & smeren en toetjes komen alle eetmomenten voorbij. Ik noem: ontbijtsmoothie, havermelk, tomatensoep, Nutellabrood, speltpitabroodjes, kipsalon, kruimelkoek met fruit en yoghurttaart.

Natalie’s Kookboek is een leuk basiskookboek met recepten die beproefd zijn en kloppen.

Ik bakte de snijkoek die veel minder suiker bevat dan de versie die je in de winkel koopt. Bovendien is deze koek beslist veel smakelijker. Ik geef je het recept.

Nodig:

100 gram amandelmeel

300 gram havermeel (ander soort meel mag ook)

1 tl bakpoeder (ik nam baksoda)

2 tl kaneel

2 el koek- en speculaaskruiden

200 ml melk naar keuze (ik nam karnemelk)

125 gram appelstroop

2 eieren

75 gram suiker (ik nam 50 gram)

*Verwarm de oven voor op 160 graden.

*Vet een cakeblik in.

*Meng de droge ingrediënten in een grote mengkom. Voeg melk, eieren en appelstroop toe. Meng alles goed door elkaar. Giet in het bakblik en zet dit in het midden van de oven.

*Bak in 40-45 minuten gaar, controleer met een prikker.

Geschreven door : Joke Boon